dinsdag, augustus 28

Noorwegen, dag 9

Van Drammen naar Oslo naar Lier naar keerpunt naar Lier naar Morgedal


Dagje Oslo, dachten wij. De stad was echter een teleurstelling. Ook hier was het museum voor moderne kunst gesloten en bestond de kern uit een grote bouwput omringt door smakeloze hoge leegstaande kantoorgebouwen. Het operaballetgebouw kon ons ook al niet bekoren. Te veel ego, te weinig smaak. Dan terug naar de auto. Maar eh waar stond ie ook alweer? Uchhum. Anderhalf uur extra de stad doorkruist op zoek naar ons huis op wielen. Het is wel een goede manier om een stad te leren kennen, dat wel.

Dezelfde weg weer terug omdat we weer meer het binnenland in wilden. In wegrestaurant iets gegeten en weer verder. Na een uur vroeg ik me af waar we het rugzakje met kentekenbewijs, reserversleutels, fotocamera en filmcamera hadden gelaten. Ah ja, die lag nog in het wegrestaurant ter hoogte van Lier. We hadden eerder al het vermoeden maar nu werd deze bevestigd: Oslo wilde niet dat wij gingen.
Met zenuwen een uur teruggereden en let op, harder dan 80 kun je niet. De tas was door het personeel opgemerkt en bewaard. Wij superblij en opgelucht.

Licht als veertjes voor de derde keer dezelfde weg afgelegd dus ook voor de derde keer door Kongsberg. Nu dacht ik er eindelijk aan en filmde dit:


Om uit de klauwen van Oslo te blijven, zijn we nog veel verder door gereden. Langs helemaal lege campings en campings vol witte caravans zonder mensen erin, een doodse bedoening. Maar toen vonden we er eentje aan een meertje met nog twee caravans en een briefje van de eigenaar dat hij wel een keer het geld kwam ophalen. Zo zijn we toch nog ontsnapt aan de grote, boze stad van Noorwegen.


naar dag 8                                                                                          naar dag 10

4 opmerkingen:

Ninia zei

En jullie zijn niet in het Vigelandpark geweest??? Ik ben geschokt.

Niek zei

Mark is geen fan van Vigeland vandaar dat we dat overgeslagen hebben.

dutchmarbel zei

effies bijgelezen nu we terug zijn van de eigen vakantie. Mooie landschappen! En grappig, zo'n vertrouwen van de campinghouder. Dat veld ziet er een stuk groener uit dan de wintersportvelden.

Ninia zei

o jammer, Mark. Was zelf destijds onder de indruk.