zondag, augustus 26

Noorwegen, dag 7

Van Vosvangen naar Lofthus


Begonnen met een ochtendklim naar de bovenkant van de Tvine waterval. Zoals te zien op het filmpje ben ik er behoorlijk high van.Na een stevig ontbijt besluiten we een fjordentocht af te leggen. Na elke bocht volgt wel een oh- en ah-moment en we vragen ons af wanneer dat nu eindelijk eens afgelopen is. Een bordje met verwijzing naar een krachtcentrale weet ons weer eens te verleiden hele smalle weggetjes te nemen die nergens op uit komen. Dan maar een boek kopen in een dorpje. Dit keer van Bjørn Sortland and Paul Dikker: Alt det som er. Een kinderboek gemaakt door een Noor en Nederlander.

Een veerpont brengt ons naar de andere kant van het fjord en daar treffen we vele morreller oftewel kersen aan zowel nog in de bloei van hun leven als geplukt in bakjes te koop aangeboden. En heel veel bochtjes.


We reden onder een prachtige waterval door maar de weg gaf geen gelegenheid om deze rustig te bekijken. Dan vanaf de andere kant van het water, dachten wij. En dat ging zo:


De camping was alleen te bereiken via een zeer smalle en stijle weg maar daar draaide Mark zijn hand niet meer voor om. Het resultaat was een geweldig uitzicht, zie dag 8 van deze reis.


naar dag 6                                                                                                       naar dag 8

5 opmerkingen:

Ninia zei

Hebben jullie een filmcamera bij je, dat je zulke lange filmpjes kan maken? We rijden echt met jullie mee op deze manier, ook erg leuk om de conversatie te horen :)
Nu erg benieuwd naar dag 8!

Niek zei

We hebben inderdaad een filmcamera en een fotocamera bij ons. Als je heel goed luistert hoor je bij het laatste filmpje dat tijdens het filmen ik de fotocamera aanzet. :-)

Ilse zei

Leuk weer! Ben weer helemaal terug un Noorwegen! Ik herken zelfs het soort conversatie in de auto tijdens de bochtige weggetjes: "Vind je dit leuk?" :-)

Jenny zei

fietstunnel ! :-)

echt leuk, alsof ik er zelf weer ben inderdaad. dat weggetje naar die camping kan ik me nog goed herinneren !

Saskia zei

Wat een schitterend landschap zeg en die watervallen, wooow!!!
moet wel om je lachen dat je spreekt over 'veel toeristen' bij het zien van één auto :-) En 'al die uitlaatgassen', op het hele stuk zijn we 4 auto's tegengekomen :-)

Bochtige weggetjes, die zijn zoooo leuk om te rijden, ik krijg er ook weer zin in. Enige nadeel is dat je niet uitgebreid om je heen kunt kijken.