zondag, augustus 26

Noorwegen, dag 6

Van Haukeland naar Vossevangen


Na dagen natuurgeweld willen wat stads leven. Dit zoeken we in Bergen waar het toerisme welig blijkt te tieren, er helemaal geen regen valt en het erg warm is met veel mensen en studenten hun eerste dag op de universiteit. Tot onze stomme verbazing is het museum voor moderne kunst gesloten tot ergens in 2013. Het lijkt Amsterdam wel!
In een boekwinkel koop ik een boek van de Noorse schrijver Knut Hamsun vertaalt van het Noors naar het Engels. Het boek heet Hunger. Al lijkt het Noors soms heel leesbaar, op andere momenten is het totaal onbegrijpelijk. Door de hitte en de drukte laten we het boek bijna achter op de parkeerbetaalautomaat. Stevige parkeerprijzen zoals het hoort in een stad.
Door nieuwe tunnels naar de volgende toeristische trekpleister waar uiteindelijk weinig mensen blijken te zijn. Onderweg nog een Noorse opmerking:

Aangekomen op de camping ben ik door het dolle heen: er is een waterval!naar dag 5                                                                                                       naar dag 7

2 opmerkingen:

Matthijs Dekker zei

Hee, die waterval en camping herken ik. Daar zijn wij ook een keer gestopt, om een foto te maken.

http://lh5.googleusercontent.com/-UE716ezU2aw/TY8kPvuPtvI/AAAAAAAAN88/NQ6eX6Iaik0/s912/P1030035.JPG

We kwamen daar elke keer langs, als we van ons huisje, naar Voss reden.

Ninia zei

Dag 6 is wel hèèl leuk! Allereerst dat maffe bord over blijven zitten tijdens de performance en dan die prachtige waterval bij de camping. Wat een vakantiegevoel met Mark die voor de camper zit en in de fles ketchp oid zit te knijpen. Bergen is trouwens het hoogste waar ik geweest ben, dus ben erg benieuwd naar jullie verdere reis.