maandag, augustus 27

Noorwegen, dag 8

Van Lofthus naar Drammen


Wakker worden met dit uitzicht waarbij de wolken in allerlei vormen verder de bergen opkropen.

Deze dag brengt ons over hoge vlaktes en dat betekent veel tunnels (sommige gaan zelfs 360 graden in de rondte zonder dat je het merkt), watervallen en sneeuw.
Een van de publiekstrekkers (een bijzonderheid in Noorwegen want je ziet bijna alleen mensen in de steden) is Vøringfossen:


Verderop ziet het er zo uit (zet het geluid zacht want de wind raast in de microfoon, verder eventueel aparte geluiden kun je toeschrijven aan de CD Populaire Electronische Muziek die we aan hadden staan):


De ski-oorden die in deze contreien onontkoombaar zijn, schrikken ons enorm af door de droevige sfeer die het uitstraalt. Gelukkig dat de natuur met zijn weerbarstigheid en onverschilligheid dit snel weer goed maakt.

Op de camping in Drammen komen wij tegelijkertijd aan met een ander stel in precies eenzelfde camper als wij, zelfs dezelfde kleur. Vreemd moment.
De campinghouder spreekt Engels tegen ons maar heeft het opeens over de slagboom. Hij verrast ons met dat ene woord Nederlands. Dan willen wij natuurlijk weten hoe dat in het Noors heet. Boem, zegt hij.


naar dag 7                                                                                           naar dag 9

2 opmerkingen:

Ninia zei

mooi mooi mooi. Die elektronische muziek heb ik gelukkig niet gehoord. Wie zet dat nou ook op bij deze beelden. Slagboom is boem. Makkelijk onthouden :)

Anoniem zei

En je schrijft het als bom. Was wel even schrikken toen we het eerste "pas op! bom."-bordje zagen.