maandag, augustus 25

Toerist in eigen stad - wandeling 6 (deel 2)

Amsterdamse humor

Hé! Daar heb ik gestudeerd!

De natuur voegt zich naar de kunst

Kleur kun je zelf toevoegen

Waterklok in Nemo
Chaos in het waterwiel bij Nemo


Het begin is er...En nu is het uit

3 opmerkingen:

Ninia zei

Dat waren weer heel interessante foto's. Rijwielherstellingsoord :)
Wat leuk dat jullie ook in Nemo zijn geweest. Die slotjes waren die ook niet in Keulen, maar dan helemaal volhangend? Is dit daarop gebaseerd of is het toeval en is er een bedoeling of zomaar?

En daar is dan het boek waar jullie het allemaal uitgehaald hebben. Boven op de nieuwe man van Thomas Rosenboom. Een soort ontknoping. Is alles nu gezien?

Niek zei

Heb je ook het bordje boven de deuringang van het rijwielherstellingsoord goed bekeken?

Die slotjes zijn een wereldwijd fenomeen, mensen doen dit om hun liefde voor elkaar te bevestigen zoals vroeger men een hart in een boomschors kerfden. In Amsterdam is er een brug waar er hele dikke trossen hangen. Ooit nog eens een onderwerp in Amsterdams nieuws geweest omdat men de slotjes wilden weghalen.

Alle wandelingen zijn gelopen maar we hebben natuurlijk nog lang niet alles gezien. Wanneer iemand nog meer wandelboeken weet, laat van je horen. Wij lopen ze en ontdekken de stad weer van een nieuwe kant.

Herman zei

Jaloersmakend om in zo'n stad te wonen waar je altijd weer nieuwe ontdekkingen kunt doen!(De sloten zijn inmiddels overal een mode, maar ooit begon het: http://www.agoract.cz/main.asp?lan=1&typ=185