maandag, januari 30

Leeshulp

Weer een mijlpaal in het leven. Eerste leesbril.

11 opmerkingen:

Saskia zei

Ik zag het niet eens meteen! Staat leuk zeg. Maar eh, nu al?? ;-p

Niek zei

Ja, ik ben er vroeg bij. Nog niet eens vijftig. Mark heeft er tegelijkertijd eentje aangeschaft en die is zelfs minder sterk dan die van mij. Tiswat. :-)

Ninia zei

hij staat je goed, zeg! En de leesbrilleeftijd is niet 50, maar even na 40 volgens mij, zeker omdat we zoveel eisen van onze ogen tegenwoordig, dus ik vind het helemaal niet zo vroeg.

Saskia zei

Mwah ik ben 50 en ik heb 'm pas sinds een half jaartje nodig, gewoon eentje van de Hema.

dutchmarbel zei

Ik heb er eentje in de keuken omdat de gebruiksaanwijzingen op pakjes en potjes niet meer altijd leesbaar zijn. Ik heb ook al 20 jaar een bril voor de auto en de bios (da's dus juist voor in de verte). Bij alletwee heb ik het gevoel dat ik ook zonder kan. Maar ik merk nu dat het schakelen van bijv. boek naar computer heel moeizaam gaat, ik krijg wel een half uur een schaduw bij de computerletters. Mijn ogen zijn niet meer snel genoeg met omschakelen - maar als ik met een leesbril lees (ook al heb ik die niet echt nodig) heb ik daar veel minder last van merkte ik van de week. Ik denk dus dat ik mezelf voor mijn 50e straks op een varifocale bril ga tracteren - maar weet niet of ik er wel tegen kan, steeds zo'n onding op je neus (en die brillen MOET je wel steeds ophebben).

Ninia zei

@Saskya Mensen die bijziend zijn (zoals jij) dragen al veel langer een bril of lenzen en kunnen later met een leesbril beginnen. Hoe het technisch zit weet ik niet precies.

Saskia zei

Ninia ja klopt. Het hemabrilletje heb ik ook alleen nodig als ik mijn lenzen in heb. Zonder lenzen kan ik nog bijna alles lezen behalve de kleine potjes in de keuken :)

Herman zei

Staat je goed!

Herman zei

Overigens van veel lezen of andere eisen aan je ogen stellen is niet van invloed op de kwaliteit van je gezichtsvermogen.
Je oren worden ook niet slechter door te luisteren naar kleine geluidjes (zei mijn oogarts).

Niek zei

Dank je, Herman. En wat een slimme oogarts heb jij. :-)

Body Armour zei

i really appreciate your efforts and solute you on such a great blogger.